top of page

Over mezelf

IMG_0445%2520(2)_edited_edited_edited.png

Arne Lanckriet

Osteopaat - MSc. Ost, D.O.

Van thuis uit stonden gezondheid en beweging altijd centraal en werden deze onderwerpen met de paplepel meegegeven. De stap om osteopathie aan The International Academy of Osteopathy in Gent te studeren was daardoor gemakkelijk genomen en vanaf de eerste lesdag was ik gebeten. Doorheen de vijfjarige masteropleiding groeide mijn fascinatie met het lichaam nog meer.

Mijn visie over de manier waarop ik mensen wil helpen klikt perfect met de visie van de osteopathie. De focus op het geheel, de verbinding tussen de verschillende systemen in het lichaam en het feit dat gezondheid het resultaat is van het correct functioneren van het fysieke en het mentale.

Ik geloof sterk in de kracht van de osteopathie om een veilige, niet-intrusieve en volledige behandeling te voorzien voor elke patiënt zodat klachten niet alleen verholpen, maar ook voorkomen kunnen worden.

Image by Aaron Burden

Stage's en opleidingen

Stage

Driejarige stage in de osteopathie clinic van The International Academy of Osteopathy.

Diploma of Osteopathy (D.O.)

Diploma of Osteopathy behaald aan The International Academy of Osteopathy.

Master of Science in Osteopathy
(MSc. Ost.)

Vijfjarige master diploma in de osteopathie van Buckinghamshire New University.

Post Academische Module: Praktische Neurologie

Bijscholing over het onderzoeken en toepassen van osteopatische technieken op het zenuwstelsel ter behandeling van uitstralende pijnen, zenuwpijnen, ischialgie, slapende/tintelende handen ...

Sport Osteopathie: Traumatologie in de sport

Bijscholing over hoe sportblessures ontstaan, hoe we ze best vermijden en wat we kunnen doen om revalidatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Sport Osteopathie: Osteopathische diagnostiek en behandeling bij hardlopers

Bijscholing over hoe we lopers kunnen helpen met blessurepreventie en revalidatie via gespecialiseerde onderzoeken en behandelingstechnieken.

bottom of page